Start over
-315 dagen

Eaton

Plaats Europalaan 202, 7559 SC Hengelo
Soort bedrijf

Eaton in Hengelo is al meer dan 100 jaar actief in de elektrische energietechniek. Eaton bedenkt, maakt en verkoopt producten voor het schakelen, verdelen en beveiligen van elektrische energie. Omdat het gaat om elektriciteitsvoorziening is het erg belangrijk dat het veilig en betrouwbaar gebeurt. Eaton werkt veel samen met elektriciteitsbedrijven die stroom verkopen. Daarnaast werkt Eaton ook veel samen met elektrotechnisch installateurs voor de elektrische installaties van huizen, winkels en kantoren.

 

Eaton is een heel groot bedrijf waar vele onderdelen van werk worden uitgevoerd. Zo worden er producten bedacht (omdat andere bedrijven daarom vragen), deze producten worden gemaakt en bij andere bedrijven geïnstalleerd. Om al deze producten te verkopen moet er veel reclame worden gemaakt en is er veel contact met andere bedrijven. Dit maakt werken bij Eaton in Hengelo ook zo interessant. Er zijn weinig elektrotechnische bedrijven in Nederland waar je dagelijks te maken hebt met zo veel verschillende soorten werk van de verschillende afdelingen.

Eaton heeft sinds kort een eigen technieklokaal. Er wordt al veel gedaan om kinderen zo jong mogelijk te interesseren voor techniek. Dit omdat er over een aantal jaren veel nieuwe technische vakmensen nodig zijn. Met het technieklokaal hoop Eaton ook een steentje bij te dragen en een positieve indruk van de techniek achter te laten.

Doel

Eaton biedt leerlingen de gelegenheid een kijkje te nemen bij de productie-afdeling. Tijdens de rondleiding komen drie verschillende zaken aan de orde:

- volautomatische productie

- testen

- spectaculaire toepassingen in een woonhuis

 

Eaton hoopt dat leerlingen hierdoor gefascineerd raken van techniek. Graag begroet Eaton ze in de toekomst als collega’s in de sector of misschien zelfs bij hen in de organisatie!

Doel

De docent van de leerlingen bereidt het bezoek samen met de leerlingen voor (bijvoorbeeld door het bekijken van de website van het bedrijf en het vooraf bedenken van vragen)

Programma

- Ontvangst

- Introductie Eaton

- Rondleiding

- Afsluiting

Aantal leerlingen
Type leerlingen VMBO / HAVO
Begeleiding

L. de Wals

Mevr. K. Asbroek

Gedragsregels

Zie algemene gedragsregels

 

In  onze fabriek gelden een aantal (veiligheids) regels, wij willen u dan ook op het volgende attenderen:

Alle leerlingen en begeleiders zijn verplicht om stevige dichte schoenen te dragen.

Tijdens de rondleiding dragen alle leerlingen en begeleiders oordoppen, een veiligheidsbril en een veiligheidshesje. Deze worden verzorgt door Eaton.

Eaton maakt een foto aan het eind van de excursie, wij vragen uw toestemming voor intern gebruik.

U kunt zich op de afgesproken datum melden bij de bewaking voor een toegangsbadge en aangeven dat u voor de rondleiding komt in het kader van Twente goes Techno.
Bij het melden kan het zijn dat u zich moet legitimeren. Vergeet dus niet je ID kaart/paspoort mee te nemen.

 

Specifiek: Alle leerlingen (en begeleiders) dienen stevige, dichte schoenen te dragen!

  Eaton  

Netgemak Internetbureau