Start over
-77 dagen

Galvano Hengelo

Plaats Scandinaviėlaan 21, 7559 SJ Hengelo
Soort bedrijf

Galvaniseren als specialisme

Galvano Hengelo is een middelgroot gespecialiseerd galvaniseerbedrijf met een zeer brede en stabiele klantenkring die in nagenoeg alle marktsegmenten actief zijn. We hebben een breed assortiment aan chemische- en galvanische processen en voor specialismen die Galvano Hengelo niet zelf in huis heeft kunnen wij in samenspraak met u een beroep doen op ons uitgebreide netwerk.

 

Galvaniseren als missie

Galvano Hengelo wil u bij de planning en uitvoering van een breed assortiment galvaniseerprocessen op alle mogelijke vlakken helpen. Door u technisch en logistiek te ondersteunen en daarnaast binnen korte levertijden een kwalitatief goed product te leveren hoeft u zich geen zorgen te maken over de oppervlaktebehandeling: dat regelen wij voor u! Ons motto: DO IT!
Dienstencentrum Oppervlaktebehandeling voor Industriële Toepassingen.

 

 

 

De techniek van Galvaniseren

Galvaniseren, waarvan de basis ooit bij toeval door Luigi Galvani is ontdekt, is onze specialiteit: het langs elektrolytische weg aanbrengen van metaallagen en daarmee verbeteren van de eigenschappen van het basismetaal zoals bv. op het gebied van elektrische geleiding of corrosiewering. Galvano Hengelo houdt zich voornamelijk bezig met metaaldeklagen voor functionele en technische toepassingen in het “hogere marktsegment”.

 

Onze klanten

Galvano Hengelo levert aan diverse sectoren van de maakindustrie in Nederland en diverse andere EU-landen waaronder Duitsland en Denemarken. De markten waarvoor wij leveren zijn onder andere: elektrotechniek (Eaton), radartechnologie (Thales / Norma), food-industrie (Stork Veco), automotive (Bons & Evers, Power Packer), wind-energie (MillPart), telecom (Schoeller) etc.

De middelen

Wij beschikken over 5 moderne (PLC gestuurde) galvaniseerlijnen waarin de meeste processen volledig geautomatiseerd kunnen verlopen. X-Ray (röntgen) laagdiktemetingen zijn standaard en daarnaast beschikken wij over een laboratorium waar we bad-analyses, procesontwikkeling en corrosieonderzoek (o.a. zoutsproei test) doen.

 

Kwaliteit & milieu

Galvano Hengelo stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar organisatie, processen en medewerkers. Wij realiseren dit door proactief te handelen en continue te verbeteren middels gerichte training en opleiding. Het zorgvuldig omgaan met mens en milieu heeft onze voortdurende aandacht en daarom is ons KAM-zorgsysteem zowel ISO 9001 als ISO 14001 gecertificeerd.

Doel

Leerlingen krijgen een representatief beeld van de verschillende beroepen en opleidingsmogelijkheden binnen een technisch bedrijf

Doel

De docent van de leerlingen bereidt het bezoek samen met de leerlingen voor (bijvoorbeeld door het bekijken van de website en het vooraf bedenken van vragen)

Programma

 

- Ontvangst

- Veiligheid

- Bedrijfspresentatie

- Rondleiding

- Afsluiting (vragen en evaluatie)

 

Aantal leerlingen
Type leerlingen VMBO / HAVO
Begeleiding

De heer P. Bebsler

I. Willemsen

Gedragsregels

Zie algemene gedragsregels

 

Specifiek: Het dragen van veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril is verplicht

  Galvano Hengelo  

Netgemak Internetbureau