Start over
-916 dagen

Siemens

Plaats Hengelo
Soort bedrijf

Wereldwijd werken er bij Siemens ongeveer 360.000 medewerkers, verspreid over meer dan 190 landen. In Nederland is Siemens al ruim 130 jaar actief. Met een omzet van ruim € 1,5 miljard en met ruim 3000 medewerkers behoort de Siemens Groep tot de grootste ondernemingen op elektrotechnisch en technologisch gebied in ons land.

 

Siemens Nederland N.V. levert producten, systemen, installaties en diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica.  Siemens biedt hun klanten totaaloplossingen op het gebied van Industrie, Infrastructuur,  Energy en Gezondheidszorg. Met deze sectoren geeft Siemens antwoord op allerlei maatschappelijke vraagstukken.

Doel

Leerlingen krijgen een representatief beeld van de verschillende soorten werkzaamheden en de diverse beroepen binnen deze organisatie. Denk hierbij aan het ontwikkelen, inkopen, bewerken (verspanen/lassen), assembleren, testen en op locatie installeren (bijv. India, Zuid-Amerika)

Doel

De docent van de leerlingen bereidt het bezoek samen met de leerlingen voor (bijvoorbeeld door het bekijken van de website van het bedrijf en het vooraf bedenken van vragen)

Programma

- Ontvangst

- Film over veiligheid

- Bedrijfspresentatie

- Rondleiding

- Afsluiting (vragen en evaluatie)

Aantal leerlingen

Type leerlingen HAVO
Begeleiding

Mevrouw N. ter Heide

Gedragsregels

Zie algemene gedragsregels

 

Specifiek: Zonder veiligheidsschoenen mogen de leerlingen niet de fabriek in. Siemens wil graag van ieder de schoenmaat weten.

Leerlinglijst vooraf maken, meenemen naar het bedrijfsbezoek en ter plekke laten tekenen.

  Siemens  

Netgemak Internetbureau