Start over
-77 dagen

Twence

Plaats Boldershoekweg 51, 7554 RT Hengelo
Soort bedrijf

Twence is een producent van grondstoffen en energie uit afvalstromen en biomassa. Wij brengen grondstoffen terug in de kringloop en leveren duurzame energie. Twence draagt daardoor bij aan vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en de vermijding van CO2-uitstoot. Het afval waar wij grondstoffen en energie uit halen komt uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Twence heeft zeventien aandeelhouders en heeft zijn wortels sterk verankerd in Twente. Met een omzet van ruim 100 miljoen euro en met meer dan 220 medewerkers, is Twence een belangrijke werkgever en economische motor in de regio. Wij hebben duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en dragen bij aan maatschappelijke projecten op het gebied van natuurontwikkeling, milieu-educatie en cultuur.

 

Wij verbeteren onze processen voortdurend waardoor wij steeds meer afvalstoffen geschikt maken voor hergebruik en duurzame energie opwekking. Twence is veruit de grootste producent van duurzame energie in Overijssel. Ook landelijk gezien behoren wij tot de grootste duurzame energieproducenten. De synergievoordelen die onze installaties bieden in het verwerken van verschillende afval- en biomassa stromen zorgen ervoor dat wij deze zo optimaal mogelijk kunnen verwerken. Daarnaast zorgt de productie van zowel stoom, warmte en elektriciteit dat we een zeer hoog energetisch rendement hebben.

 

Ons uiteindelijke doel is een afvalloze samenleving, met optimaal hergebruik van goederen en terugwinning van grondstoffen. Energie moet uiteindelijk nog uitsluitend uit hernieuwbare bronnen komen. Zo lang er echter nog niet-herbruikbaar afval overblijft, zullen wij dit benutten voor de productie van energie.

Cijfers


Wij produceren een hoeveelheid elektriciteit, waarmee de behoefte van ruim 75.000 huishoudens kan worden gedekt. Daarnaast produceerde Twence warmte en stoom, die gelijk staat aan het warmteverbruik van ongeveer 57.000 huishoudens. Daarmee is de energieproductie van Twence bijna gelijk aan het totale energieverbruik van alle huishoudens in een stad als Enschede.

Doel

Leerlingen krijgen een representatief beeld van de verschillende beroepen en opleidingsmogelijkheden binnen een technisch bedrijf

Doel

De docent van de leerlingen bereidt het bezoek samen met de leerlingen voor (bijvoorbeeld door het bekijken van de website en het vooraf bedenken van vragen)

Programma

- Ontvangst

- Veiligheid

- Bedrijfspresentatie

- Rondleiding

- Afsluiting (vragen en evaluatie)

Aantal leerlingen di. 22 nov. 
08.45 - 10.15 Groep 17+18 CT Stork 24 leerlingen
10:45 - 12:15 Groep 16 CT Stork 12 leerlingen
do. 24 nov. 
08.45 - 10.15 Groep 21+22 CT Stork 22 leerlingen
10:45 - 12:15 Groep 44+45 Twickel C. 24 leerlingen
Type leerlingen MAVO
Begeleiding

A. Wildeboer

Gedragsregels

Zie algemene gedragsregels

  Twence  

Netgemak Internetbureau