Start over
-518 dagen

Pentair Process Technologies

Plaats Marssteden 50, 7547 TC Enschede
Soort bedrijf

Pentair ontwikkelt en levert innovatieve membraan technologie voor de particuliere en industriële markt. Pentair produceert onder andere X-Flow membranen en modules die gebruikt worden voor de productie van drinkwater, de filtratie van afvalwater en de voor behandeling van zeewater.

Pentair Process Filtration is een divisie van het Amerikaanse beursgenoteerde Pentair en heeft productiefaciliteiten in Enschede, Houston & White Bear Lake (US), Australië, Italië en Goa (India).

Samen met klanten en partners helpt Pentair om vraagstukken met betrekking tot milieu, gezondheid en schaarsheid van veilig drinkwater op te lossen. 

Innovatieve  X-Flow membraantechnologie, zowel ultra- als nanotechnologie en Codeline drukhuizen vormen de kern van onze producten in Enschede. De membranen van X-Flow worden onder andere ingezet voor het produceren van drinkwater en het zuiveren van afvalwater. Pentair is daarnaast gespecialiseerd in kiezelgoervrije Bier Membraan Filtratie en brouwerijprojecten en levert oplossingen voor het effectieve (her)gebruik van water in de bier-, frisdrank- en voedingsmiddelenindustrie. Via een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren en servicecentra, agenten en distributeurs worden de producten succesvol vermarkt.

Duur

1,5 per bezoek

Dinsdag 21 november:

9.00-10.30 uur

11.30-13.00 uur

Woensdag 22 november:

13.30-15.00 uur

Woensdag 16 november: 11.30-13.00 uur

Doel

De leerlingen krijgen een indruk van het bedrijf, een aantal bedrijfsprocessen en producten. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende functies binnen het bedrijf.

Doel

De docent bereidt het bezoek samen met de leerlingen voor (o.a. door bekijken website van het bedrijf).
 http://xflow.pentair.com/

http://advancedfiltration.pentair.com/

Programma

Ontvangst

Presentatie

Rondleiding

Afsluiting

Aantal leerlingen Maximaal 15 per bezoek
Type leerlingen verschillende niveaus
Begeleiding

via mevrouw Cindy de Wolf en

mevrouw Mirjam Gaasbeek

Gedragsregels

Algemene gedragsregels

 

  Pentair Process Technologies  

Netgemak Internetbureau