Start over
-552 dagen

Hengelo Goes Techno

Twente goes Techno is een jaarlijks terugkerend project dat plaatsvindt in de derde week van november. Leerlingen van het derde jaar van het voortgezet onderwijs in Hengelo, Enschede en Borne gaan in deze week op bezoek bij twee technische bedrijven.

 

Historie. Het project is ca. 13 jaar geleden ontstaan door de vraag van werkgevers uit Hengelo, toentertijd nog onder de naam Hengelo goes Techno. Vooral de metaal technische bedrijven maakten zich zorgen over de instroom van jonge vakkrachten in hun bedrijf. Het initiatief is verder uitgewerkt door een projectgroep bestaande uit het kennis- en adviescentrum Kenteq, de Koninklijke Metaalunie, Werk en Vakmanschap, de gemeente Hengelo, Opleidingsbedrijf Metaal, Vmbo Carrousel Twente en uiteraard de decanen van de deelnemende scholen.

Sinds 2014 is het breder uitgezet. Vanzelfsprekend veranderde de naam van Hengelo goes Techno in Twente goes Techno. Gedurende de jaren dat Twente goes Techno bestaat, is het aantal deelnemende leerlingen en bedrijven enorm gegroeid. Inmiddels zijn 1000 leerlingen en ca. 45 bedrijven actief betrokken bij Twente goes Techno in 2023.

 

Doel. Het doel van het project is om jongeren een boeiend en juist beeld over techniek mee te geven. Bij veel ouders van de jongeren denken nog vaak dat techniek zwaar en vies werk is. Dat is natuurlijk lang niet altijd zo! Twente goes Techno wil dat beeld graag veranderen door bedrijfsbezoeken te organiseren en de leerlingen te laten ‘proeven’ aan de techniek in diverse technische bedrijven. Door de bedrijfsbezoeken komen jongeren er achter dat de techniek leuke en interessante banen biedt. Niet alleen de echte techniekbanen, maar ook inkoop, financieel en bijvoorbeeld personeelszaken.

 

Twente goes Techno 2023. In de week van 20 november t/m 24 november krijgen de leerlingen de kans om twee bedrijven te bezoeken en een impressie van techniek te krijgen. Met dit bezoek krijgen de leerlingen een beter idee van de werkzaamheden die worden uitgevoerd, de sfeer binnen het bedrijf en de verschillende beroepen die binnen het bedrijf bestaan.

 

 


Netgemak Internetbureau