Start over
-916 dagen

AkzoNobel

Plaats Boortorenweg 27, 7554 RS Hengelo
Soort bedrijf

AkzoNobel in Hengelo houdt zich bezig met zoutwinning, zoutproductie en zoutverwerking. Jaarlijks wordt 2,5 miljoen ton zout geproduceerd.

 

Op de locatie bevinden zich drie fabrieken. Eén Zoutproductiebedrijf, die de ruwe pekel vanuit het boorterrein zuivert, indampt en centrifugeert. Dit proces is zeer energie intensief. Daarom heeft AkzoNobel een eigen Energiebedrijf, Salinco genaamd. Het derde bedrijf is het verpakkingsbedrijf Specialties. Hier wordt het zout verpakt in busjes en zakken, alsmede gecompacteerd tot tabletten voor bijvoorbeeld likstenen of waterontharding.

Doel

Leelringen krijgen een indruk welke werkzaamheden een onderhoudsdienst binnen een productiebedrijf zoal verricht en welke beroepen en opleidingsmogelijkheden er zijn

Doel

De docent van de leerlingen bereidt het bezoek samen met de leerlingen voor (bijvoorbeeld door het bekijken van de website en het vooraf bedenken van vragen)

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Aanmelding bij de Centrale Meld Post (Poort 1)

Introductie in de Dinkelzaal 

Rondleiding Salt Bulk incl. een bezoek aan de meetkamer 

 Einde bedrijfsbezoek

Type leerlingen VMBO TL / HAVO
Begeleiding

- De heer Brouwer

- De heer Groeneveld

 

Gedragsregels

Zie algemene gedragsregels

Specifiek:             

Er zal veel worden gelopen en men gaat naar een hoogte van 23 meter. Dit betekent dat deelnemers met hoogtevrees en deelnemers die slecht ter been zijn niet deel kunnen nemen aan de rondleiding.

 

De volgende kledingvoorschriften zijn in verband met de veiligheid van kracht: Stevig en dicht schoeisel, lange broek (geen rok of jurk), bij de bovenkleding moeten de schouders bedekt zijn. Deelnemers die zich hier niet aan houden krijgen geen toegang tot het bedrijf.

  AkzoNobel  

Netgemak Internetbureau